AMPRENTA SUNETULUI

În decursul lunii februarie (a.c) Asociația VAR Cultural lansează proiectul ”𝐀𝐦𝐩𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢” adresat preadolescenților și adolescenților  hipoacuzici – purtători de implant cohlear/proteze auditive.

Proiectul – finanțat de MOL România, cu sprijinul Fundației Pentru Comunitate prin programul MOL Pentru Sănătatea Copiilor – are ca scop principal valorificarea realităților acestei comunități prin intermediul atelierelor online gratuite bazate pe tehnici de terapie prin joc, dramaterapie și arte vizuale.

Gândite și create pentru un număr de 24 de participanți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani de pe întreg teritoriul României, atelierele se vor desfășura în intervalul 15.02.2021- 31.05.2021.

Temele abordate și tehnicile folosite de echipa proiectului vor veni în sprijinul consolidării propriilor mecanisme de adaptare, identificând astfel factorii de reziliență, strategiile de coping și vor viza identitatea lor și provocările cu care se confruntă acest grup. Concomitent va avea loc etapa de documentare care urmărește înglobarea produselor artistice și a materialelor video realizate de participanți în timpul atelierelor.

Proiectul se va concretiza printr-un film de mediu metraj creat de participanți, alături de și împreună cu profesioniști în/din domeniu, fiind mai apoi distribuit și promovat în mediul online, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Prin intermediul produsului final, inițiatorii proiectului își propun să promoveze diversitatea și toleranța, contribuind la creșterea gradului de conștientizare și acceptare a realității acestor tineri, o realitatea văzută, auzită și simțită de ei, o metodă care va facilita dialogul social dintre ei și public.

⫸ Înscrierile se pot face la adresa de e-mail amprenta.sunetului@gmail.com, până pe 12.02.2021.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de facebook ”Amprenta Sunetului”.

*Proiect realizat în parteneriat cu asociațiile “Ascultă viața”, “Audiosofia”, “Auzi, înțelegi, trăiești”, “Koala RAV”, “Perspective pentru Copiii Hipoacuzici” și Asociația de Terapie prin Joc și Dramaterapie din România.

Echipa

Vero Nica: manager proiect – documentarist – responsabil comunicare / PR
Magda Cernea: psiholog – audiolog – dramaterapeut – coordonator ateliere
Daniela Elena Ilinca: educator – coordonator ateliere
Andra Hera: regizor – coordonator ateliere
Andu Dumitrescu: creator conținut vizual