Sergiu Chihaia

Sergiu Chihaia (n. 1982), absolvent al Universității Naționale de Arte București, este în prezent cadru didactic titular la departamentul Modă, în cadrul aceleiași instituții. Trăiește și lucrează în București. Participă cu lucrările sale la expoziții naționale și internaționale (București, Constanța, Londra și Veneția). Are lucrări în colecții particulare din Anglia, Italia și România. În 2014 câștigă premiul UAP pentru Arte Decorative – Textile în cadrul proiectului Arte în București, ediția a V- a. Este sculptor, textilist și designer iar in focul creatiei, le îmbina pe toate, devenind scenograf. Astfel artistul reface istoria lumii ca o scenă, un spațiu de expunere pentru dramele, fericirile și izbânzile omului.

Sergiu Chihaia (b. 1982), graduated National University of Arts, currently is titular lecturer at the Fashion department, within the same institution. Lives and works in Bucharest. Participates with his work at national and international exhibitions (Bucharest, Constanta, London and Venice). Has artworks in private collections in England, Italy and Romania. In 2014 wins UAP prize for Decorative – Textile Arts at the 5th edition of ”Arts in Bucharest”. Sculptor, designer,textile artist and stage designer. As a scenographer his goal is to recreate the history of the mankind as a stage, an exhibition space for humanities dramas, joys and victories.

DEAD FOREST

Dacă vrem sa schimbăm lumea, mai întâi trebuie să ne schimbăm pe noi înșine. Homo ecologicus locuiește pe planetă fără să lase urme invazive. Respectă regula celor trei “R”: reduce risipa, refolosește obiectele, reciclează deșeurile.

Propun o instalație în care natura coabitează cu plasticul. Copacii care în acest proces de adaptare își dezvoltă mecanisme proprii de apărare împotriva poluării cu plastic. Natura care “țipă” după ajutor în timp ce plasticul o acaparează și o sufocă. Crengi adunate și recuperate iau forma unor copaci căzuți la pământ, încolăciți de durere. Copaci care ne ajută să avem aer mai curat și care acum sunt în impas și nu pot respira din cauza plasticului sau mai bine zis din cauza noastră.

Back