Despre Noi

Andu Dumitrescu

Absolvent al Universității de Arte Bucuresti, Andu Dumitrescu este artist vizual, scenograf, artist video, light designer, graphic designer.
Încă de la începutul anilor 90, se remarcă prin abordarea minimalistă în realizarea operelor sale scenografice, după principiul “less is more”, spațiile concepute de el esențializând întregul concept al spectacolului. A gândit și realizat scenografia a peste 100 de spectacole, fiind unul dintre puținii artiști care, încă de pe vremea când folosirea mediului video pe scenele din România părea de domeniul științifico-fantastic, a integrat cu succes acest element în spectacolele sale, în cele mai diverse forme: imagine live, animație, efecte video în timp real, video mapping, ghost pepper effect, etc. De-a lungul carierei, a colaborat cu numeroase teatre și regizori de anvergură, multe din spectacolele rezultate în urma acestor colaborări fiind prezentate la festivaluri din țară și străinătate, unde au fost recompensate cu premii și nominalizări importante.
În afară de activitatea teatrală, a participat cu lucrări (instalații) la expoziții de grup, a conceput și regizat o serie de clipuri video, evenimente corporate, concerte (ex: Kent Explora, Ursus Evolution, lansarea Telekom în Romania, etc) și a participat ca VJ la numeroase evenimente culturale live (festivalul Sonoro, ND Tango cu Marcelo Nisinman la Festivalul de Film Anonimul).

Vero Nica

A absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș în 2011, studii completate de modulul pedagogic al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic. A făcut parte din trupa Teatrului Național din Târgu Mureș timp de 4 ani și are o experiență de 8 ani în domeniul pedagogic. A activat ca trainer de teatru și scriere creativă, atât în sistemul de stat cât și în cel privat, pentru grupuri de copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Participarea la cursuri, workshopuri, conferințe și congrese de specialitate, vin în întâmpinarea studiilor și experienței acumulate.
În 2009 a absolvit Facultatea de Management din cadrul Universității Petru Maior din Tg Mureș, studii necesare în procesul de implementare a inițiativelor culturale din zona independentă. În intervalul 2017-2018, a fost invitată să țină cursuri de teatru și scriere creativă în cadrul unei școli private din estul Spaniei.
În prezent, susține ateliere creative în centre de plasament din București, scrie și se implică activ în dezvoltarea proiectelor Asociației VAR.

Raisa Ané

Raisa Ané este absolventă a secției de actorie din cadrul Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a masteratului de arta actorului din cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș. În 2011 începe colaborarea cu Teatrul Național din Târgu-Mureș, unde a fost angajată a Companiei Liviu Rebreanu timp de 5 ani.  În acest interval colaborează și cu diverse teatre independente din țară, lucrând la peste 30 de roluri. Recent a  absolvit cursuri de management și marketing în domeniul cultural. Pentru moment activează ca artist independent și realizează spectacole folosind metoda Triple Three Technique –  tehnică proprie de actorie, pe care o perfecționează de mai bine de 6 ani.

Raisa iubește teatrul viu, adevărat, percutant și curajos.

În proiectele personale caută să înțeleagă cât mai profund esența ființei umane și să câștige autenticitate și forță în prestație.
Iubește oamenii și discuțiile despre dreptate, iubire, demnitate și adevăr.
Îi place să citească, să plângă, să râdă. Cafeaua, vinul și dansul.
Lucrează de 20 de ani la proiectiul vieții ei:
cum să rămân copil?
cum să devin OM?