Despre Noi

Andu Dumitrescu

Absolvent al Universității de Arte București, 𝐀𝐧𝐝𝐮 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 este artist vizual, scenograf, artist video, light designer și graphic designer.
Încă de la începutul anilor 90, se remarcă prin abordarea minimalistă în realizarea operelor sale scenografice, după principiul “less is more”, lucrările concepute de el esențializând întregul concept al spectacolului.
A creat și realizat scenografia a peste 100 de spectacole, fiind unul dintre puținii artiști care, încă de pe vremea când folosirea mediului video pe scenele din România părea de domeniul științifico-fantastic, a integrat cu succes acest element în spectacolele sale, în cele mai diverse forme: imagine live, animație, efecte video în timp real, video mapping, ghost pepper effect and more.
De-a lungul carierei, a colaborat cu numeroase teatre și artiști de anvergură, multe din spectacolele rezultate în urma acestor colaborări fiind prezentate la festivaluri din țară și străinătate, unde au fost recompensate cu premii importante.

A participat cu lucrări (instalații video – obiect) la expoziții de grup, a conceput și regizat o serie de clipuri video, evenimente corporate și concerte (ex: Kent Explora, Ursus Evolution, lansarea Telekom în Romania, etc) și a participat în calitate de VJ la numeroase evenimente culturale live (ex: festivalul Sonoro, ND Tango cu Marcelo Nisinman la Festivalul de Film Anonimul).
Andu este președintele Asociației VAR, implicându-se activ în dezvoltarea și implementarea tuturor proiectelor VAR din 2019 până în prezent.

Vero Nica

Vero a absolvit studiile teatrale, Arta Actorului, din cadrul Universității de Teatru din Târgu Mureș (2006-2011), completate de Modulul Pedagogic al Departamentului pentru pregătirea personalului didactic.

A făcut parte din trupa Teatrului National din Tg Mureș timp de 4 ani (2008-2012) și are o experiență de 8 ani în domeniul pedagogic. Printre regizorii cu care a colaborat, se numără: Victor Ioan Frunză, Cristian Theodor Popescu, Vlad Massaci, Marius Olteanu, Cătălin Chirilă, Jenniffer Corrales, Radu Popescu.
În intervalul 2006-2009, urmează studiile Facultății de Management ale Universității Petru Maiordin Tg Mureș – o resursă necesară în procesul de creare și implementare a propriilor inițiative culturale din zona independentă. Obține calificarea de Producător Delegat pentru Teatru, din cadrul proiectului Scenart, în asociere cu Accademia Teatro alla Scala din Milano. (2011)
Din 2012 până în prezent, este trainer de teatru și scriere creativă pentru grupuri de copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, atât în sistemul de stat cât și în cel privat, școli și centre de plasament de pe raza municipiului București. În perioada 2012-2017, a făcut parte din programul educațional Pepiniera de Talente, organizat de Sectorul 3 al Municipiului București, cu sprijinul Inspectoratului Școlar.

În intervalul 2017-2018, a fost profesor invitat al școlii vocaționale Act and Play, din Gandia/comunitatea Valencia-Spania unde a susținut în engleză și spaniolă, cursuri de teatru și scriere creativă și a coordonat revista de povestiri a elevilor școlii.
Se numără printre câstigătoarele concursului de dramaturgie ”eurOpinions” cu piesa de teatru Eu- extra terestru (ediția 2017), text care a făcut parte din spectacolul GEN.EU, montat la Teatrul Național din Tg Mureș.

În intervalul apr – iunie 2020 participă la cursurile MOOC: Create in public space, structurat pe 3 module: Scenography in public spaces, The place of audiences, Writing with public spaces – program creat și susținut de FAI-AR – Formation Superieure d’art en espace public.
În octombrie 2022 participă la cursul Master the Act, obținând calificarea Creative Mentor for Employability – training week în Matera, Italia.
Este membru fondator al asociației Asociației VAR, înființată în martie 2019, sub umbrela căreia inițiază și coordonează proiecte.
Urmărește să creeze parteneriate durabile cu organizații naționale și internaționale, cu scopul de a dezvolta rețele culturale.

În proiectele în care se implică urmărește S.E.C: SOLIDARITATE, EDUCAȚIE, CONȘTIENTIZARE.

Raisa Ané

Raisa Ané este absolventă a secției de actorie din cadrul Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a masteratului de arta actorului din cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș. În 2011 începe colaborarea cu Teatrul Național din Târgu-Mureș, unde a fost angajată a Companiei Liviu Rebreanu timp de 5 ani.  În acest interval colaborează și cu diverse teatre independente din țară, lucrând la peste 30 de roluri. Recent a  absolvit cursuri de management și marketing în domeniul cultural. Pentru moment activează ca artist independent și realizează spectacole folosind metoda Triple Three Technique –  tehnică proprie de actorie, pe care o perfecționează de mai bine de 6 ani.

Raisa iubește teatrul viu, adevărat, percutant și curajos.

În proiectele personale caută să înțeleagă cât mai profund esența ființei umane și să câștige autenticitate și forță în prestație.
Iubește oamenii și discuțiile despre dreptate, iubire, demnitate și adevăr.
Îi place să citească, să plângă, să râdă. Cafeaua, vinul și dansul.
Lucrează de 20 de ani la proiectiul vieții ei:
cum să rămân copil?
cum să devin OM?