Andu Dumitrescu

Absolvent al Universității de Arte București, 𝐀𝐧𝐝𝐮 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 este artist vizual, scenograf, artist video, light designer și graphic designer.

Încă de la începutul anilor 90, se remarcă prin abordarea minimalistă în realizarea operelor sale scenografice, după principiul “less is more”, lucrările concepute de el esențializând întregul concept al spectacolului.

A creat și realizat scenografia a numeroase spectacole, fiind unul dintre puținii artiști care, încă de pe vremea când folosirea mediului video pe scenele din România părea de domeniul științifico-fantastic, a integrat cu succes acest element în spectacolele sale, în cele mai diverse forme: imagine live, animație, efecte video în timp real, video mapping, ghost pepper effect and more.

De-a lungul carierei, a colaborat cu numeroase teatre și artiști de anvergură, multe din spectacolele rezultate în urma acestor colaborări fiind prezentate la festivaluri din țară și străinătate, unde au fost recompensate cu premii importante.

A participat cu lucrări (instalații video – obiect) la expoziții de grup, a conceput și regizat o serie de clipuri video, și a participat în calitate de VJ la numeroase evenimente culturale live.

Proiect realizat cu sprijinul IMPULS LEASING RomâniaDISPLAY GRUP, Respiro Dental și interfața.ro

Back

Lucrările artistului din stația IZVOR:

– OM
– AINANWY
– CRUSH HOUR
– SWEN GNIKAERB