Alex Antonescu

Proiect realizat cu sprijinul Display Grup, Impuls Leasing Romania, AMIQ Consulting, ButanGas, interfața.ro, Respiro Dental, powered by Molotow România

Lucrări luminate cu produse AVONI Lighting

Seria “Motion/Mișcare”, are drept concept principal forfota, fuga, frenezia, haosul pe care îl regăsești la metrou.

Ilustrațiile expuse au ca actant persona-ul meu și activitatea mea în relație cu metroul. Fiind o persoană care călătorește mult, mai ales cu mijloace de transport în comun, și tot timpul cu ghiozdanul plin de “de toate în el”, am încercat să redau această senzație printr-o serie de instanțe ilustrate.

Prin stilul de execuție al lucrărilor am dorit să integrez în ansamblu secvențele, să facă parte din circuitul de zi cu zi al fiecăruia, să poți trece pe lângă ele și să simți că faci parte din acea instanță. Fiecare lucrare reprezintă o anumită secvență și o senzație pe care am trăit-o, odată ce am ajuns pe peron; mă pierd, citesc, explorez, fug, mă îmbulzesc, mă simt în siguranță, sunt în mișcare.

Alex Antonescu are 22 de ani și este ilustrator și designer grafic, recent licențiat al Universității Naționale de Arte din București, cu studii masterale în Comunicații Vizuale în desfășurare.

Stilul său ilustrativ și semnătura artistică pentru care este recunoscut sunt reprezentate de construcția personajelor și conceptele din spatele acestora. Lucrările sale au, de multe ori, o tentă umoristică, sunt bine structurate și provoacă utilizatorul la decodificarea mesajului. Fie ilustrație, fie design tipografic, editorial sau identitate vizuală, se conturează un concept puternic, însoțit tot timpul de o simbolistică, un substrat, un limbaj semiotic bine definite.

Este reprezentat internațional de Anna Goodson Illustration Agency și arta sa a pătruns pe piața intercontinentală; de la etichete pentru sticle de vin produse internațional, artă murală și afișe pentru mijlocul de transport, până la ilustrații pentru identitatea orașului Quebec din Canada.

Multe din lucrările artistului reprezintă credințe etice sau experiențe proprii, sunt axate pe simbolism sau pur și simplu atacă un subiect actual.

Drept inspirație principală în definirea stilului artistic a fost, pentru Alex, fotografia polaroid și analog – un punct definitoriu de plecare -, un alt rol important în conturarea stilului său artistic avându-l curentul artistic PopArt, specific anilor ‘50.

Back