Mimi Pleșoianu

“pagina 74: dimineata” și “pagina 75: descoperirea”

Cele două lucrări expuse în stația de metrou Piața Romană fac parte dintr-o bandă desenată a cărei acțiune se petrece aproape exclusiv în interiorul minții artistei. Personajele principale sunt Mimi și motanul Harry. Povestea urmărește evoluția emoțională a lui Mimi și felul în care aceasta se confruntă cu frici reale sau imaginare. Lucrările alese pentru expoziție reprezintă un moment cheie în poveste, care transmite energia proaspătă a unui nou început.

Mimi Pleșoianu (n.1995) este artist vizual, absolventă a Universității Naționale de Arte din București și membru UAP.

Artista se exprimă prin ilustrație, pictură și instalație și își găsește inspirația în persoanele și obiectele care o înconjoară, dar mai ales în propria lume interioară. Mimi creează folosind estetica kitsch-ului și experimentează cu modurile în care aceasta se manifestă în artă și nu numai.

Începând din septembrie 2020, Mimi este student doctorand al Universității Naționale de Arte din București, specializarea Arte vizuale.

Lucrări luminate cu produse AVONI Lighting

Proiect realizat cu sprijinul Display Grup, Impuls Leasing Romania, AMIQ Consulting, ButanGas, interfața.ro, Respiro Dental, powered by Molotow România

Back