ORAȘUL M

Galeria de artă subterană

1
TIMPURI NOI
2
IZVOR
3
PIAȚA ROMANĂ

O nouă destinație pe harta culturală.

(click pe hartă pentru a afla mai multe despre fiecare stație)

Gândit și creat special pentru metroul bucureștean, Orașul M este un proiect ambițios dedicat artelor vizuale, inițiat și produs de Asociația VAR Cultural în parteneriat cu METROREX.

Proiectul s-a născut din dorința organizatorilor de a valorifica spațiile urbane subterane, prin facilitarea dialogului între artiști și publicul călător aflat în tranzit. Orașul M oferă o nouă perspectivă a itinerariului obișnuit, făcând loc unui microunivers cultural pe care, cel mai adesea, preocupați de grijile cotidiene, nu avem răgaz să-l explorăm cum se cuvine la suprafață.

Prin punerea la dispoziție a spațiilor pe care le deține, METROREX s-a raliat ideii de a susține viața artistică a capitalei. Grație acestei colaborări, expozițiile (permanente sau temporare) vor aduce în viața de zi cu zi a publicului călător, practicile artiștilor vizuali din România.

”Ne dorim ca rețeaua de metrou să devină parte integrantă din viața artistică a orașului, un spațiu cultural în care oamenii să pătrundă nu doar din necesitate. Suntem convinși că, odată cu debutul și dezvoltarea proiectului, nu vom mai vorbi doar despre o deplasare fără întrerupere din punctul A în punctul B, ci despre multe motive de a zăbovi, cât de puțin, în spațiul intim al fiecărui artist prezent în Orașul M. Nu este un proiect prin intermediul căruia artiștii sunt invitați să decoreze stațiile de metrou, ci este menit să promoveze mișcarea artistică contemporană și viziunea fiecărui artist expozant asupra prezentului din care facem cu toții parte.” – Andu Dumitrescu, artist vizual/cofondator al Asociației VAR Cultural.

Începând cu 19 noiembrie 2021, în stația de metrou IZVOR, va putea fi vizitată prima expoziție de grup din cadrul proiectului.

Evoluția proiectul poate fi urmărită on-line: Facebook: VAR Cultural / Instagram: @var.cultural

Echipa de implementare:

coordonator artistic – Andu Dumitrescu

manager de proiect/comunicare – Vero Nica

coordonator marketing – Mihai Pilcă

*Proiect realizat cu sprijinul Display Grup, Impuls Leasing Romania, AMIQ Consulting, AVONI Lighting, ButanGas, interfața.ro, Respiro Dental, powered by Molotow România

*Parteneri media: Propagarta, Radio România Cultural, IQads, The Institute, MODERNISM, România Pozitivă, BucurestiFM

PARTENERI