VREAU SĂ FIU

Pentru că arta socială și comunitară face parte din crezul asociației și pentru că susține practica voluntariatului, Asociația VAR a inițiat în septembrie 2019, în parteneriat cu DGASPC Sector 3 București, programul de mentorat: VREAU SĂ FIU care are ca scop mentorarea adolescenților din centrele de plasament din Sectorul 3 București. Își dorește ca mentorii cu care vor intra în contact adolescenții din aceste centre, să-i ajute să tindă spre cea mai bună versiune a lor, să le ofere suport moral, civic, educațional și cultural, să contribuie, într-un mod cât se poate de pozitiv și constructiv, la consolidarea personalității fiecăruia dintre ei și să-i ghideze atât spre posibile resurse exterioare, dar mai ales, spre cele interioare. Prima întâlnire a avut loc în ianuarie, anul curent, coordonată de Iulia Dromereschi. Cu o intensă activitate în domeniul educației non-formale, cu peste 20 de traduceri publicate, scrie despre cărți, filme și evenimente culturale, coordonează grupuri de voluntari și se ocupă de PR/social media. Le-a vorbit copiilor despre misiunea unui jurnalist, cum și unde își desfășoară activitatea, ce este un interviu și despre felul în care, materialele pe care le produce, pot informa sau dezinforma oamenii.

Din martie 2020 (în contextul Pandemiei generate de COVID-19) și până în prezent, coordonatoarea proiectului și vicepreședinta Asociației VAR – Vero Nica – a susținut săptămânal
ateliere online: exerciții de vorbire/dicție, tehnici teatrale, jocuri de improvizație, tehnici de scriere creativă și dezvoltare personală.
În luna februarie (2022) 8 adolescenți din centrul de plasament “Pinocchio” au avut parte de o experiență inedită. Fiecare dintre ei a avut ocazia să fie, pentru o zi, copilotul lui 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐏𝐢𝐭̦𝐢𝐠𝐨𝐢 (𝐃𝐨𝐝𝐨), unul din cei mai experimentați piloți din România, la bordul unui PORSCHE 911 GT3 CUP, mașina cu care 𝐃𝐨𝐝𝐨 a obținut 4 victorii de etapă în cadrul categoriei 1 și titlul de vicecampion la Campionatul Național de Viteză în Coastă 2021.
Ziua de distracție a produs și inspirație. Nu doar s-au făcut ture cu mașina ca la raliu și s-a râs mult, ci s-au pus și întrebări care au primit răspunsuri despre viața de pilot, despre toți oamenii care muncesc pentru victoria lui și despre cum totul e posibil, atunci când lucrezi la asta.
Proiect susținut de Impuls leasing, ELION PRODCOM, INTCONT PRINT SRL, Developing Smart Ideas, Mellow Concept.