WAVE’s IMPRINT

Wave’s Imprint este un demers internațional dedicat promovării potențialului creativ al tinerilor cu deficiențe de auz, purtători de implant cohlear. Acesta este rezultatul fuziunii dintre WaveforMe și Sound Imprint, două proiecte ale asociației VAR Cultural, ale căror rezultate s-au bucurat de recunoaștere la nivel internațional. În perioada 2021 – 2023, au fost prezentate lucrările a peste 60 de tineri  artiști în galeria de artă virtuală Wave – cu participare din Canada,  Iran, India, Ucraina, SUA, Filipine,  Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Emiratele Arabe Unite și România , s-au produs 8 podcasturi cu adulți hipoacuzici care activează în domeniul artistic și cultural din România și din străinătate, două filme de mediu metraj realizate cu implicarea și contribuția tinerilor implicați în proiecte, și a organizat 6 evenimente publice în 4 mari orașe din România. De asemenea, proiectul a participat și a fost premiat la festivaluri internaționale de film și prezentat în cadrul unor conferințe de specialitate din țară și străinătate. Datorită succesului obținut, Asociația VAR, beneficiind de susținerea asociațiilor partenere, a decis să ducă povestea mai departe.  Formatul de anul acesta include:

  1. Expoziție colectivă de artă prezentată în galeria virtuală Wave și producția unui film de mediu metraj: Ambele vor fi realizate prin contribuții primite în urma unui open call național și internațional adresat adolescenților și tinerilor (15-30 ani) purtători de implant cohlear. Înscrierile și aplicațiile pot fi trimise în intervalul 1 iunie – 15 iulie la adresa office.waveforme@gmail.com. Pentru mai multe informații despre open call și îndrumări tehnice, accesați link-ul:  https://waveforme.org/anunturi/open-call-perioada-de-inscriere-01-06-2024-10-07-2024/
  2. Continuarea seriei de podcasturi: Vor fi realizate două noi materiale video, unul cu un invitat din România și unul din străinătate. Aceste podcasturi vor aduce împreună persoane din contexte geografice diferite, cu experiențe, interese și nevoi similare, oferind adolescenților cu deficiențe de auz modele de viață inspiraționale.
  3. Tabăra națională de creație: În colaborare cu asociațiile partenere, se va organiza prima tabără națională de creație la Arieșeni, județul Alba, destinată unui număr minim de 18 adolescenți și tineri hipoacuzici din România (15 – 25 ani). Tabăra va include 3 ateliere a câte 6 sesiuni fiecare, axate pe artele vizuale, teatru/improvizație și dramaterapie.

În luna noiembrie va avea loc un eveniment public la București, odată cu lansarea filmului de mediu metraj, având scopul de a promova rezultatele ediției din acest an și tinerii artiști, într-un cadru colaborativ.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la adresa de e-mail: office.waveforme@gmail.com. Evoluția întregului proiect poate fi urmărită pe pagina de facebook WaveforMe și pe instagram, unde ne găsiți cu numele waveforme.org

Proiect finanțat de Ministerul Culturii

Proiect susținut de Asociația Natională a Persoanelor cu Deficiențe de Auz din România “Ascultă Viața” și Impuls Leasing România. Parteneri: Asociațiile Audiosofia, Koala Reabilitare Auditiv Verbală și Perspective pentru Copii Hipoacuzici; The Global Coalition of Parents of Children who are Deaf or Hard of Hearing (GPODHH), Forumul de Cercetare a Imigrației, Washington D.C., Federația Europeană a Părinților copiilor cu deficiențe de auz (FEPEDA), Radio Romania Cultural, București FM.