Raluca Macovei

Proiectul ZILE OBIȘNUITE dezvăluie o lume mică, desfășurată cu o cadență egală, pe filele unor carnețele. Acestea cuprind stări, elemente specifice de interior din autobuz, troleibuz, tramvai sau metrou, poziții în timp și spațiu ale oamenilor din mijloace de transport în comun. Desenele au fost realizate în timp real, artista fiind observatorul și desenatorul partenerilor de călătorie din fiecare zi, oră sau doar câteva minute. Aceste lucrări vor fi dezvăluite publicului călător, ele fiind ca o oglindă a vieții în mișcare a fiecărui participant la aceste călătorii în timp.

Raluca Macovei (n. 1994) este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, cu licență în 2016 (secția pictură) și masterat în 2018 – departamentul pictură.

Între 2014-2019 s-a implicat în buna desfășurare a peste 40 de evenimente cu profil artistic.

În 2018 a fost artist colaborator în cadrul casei „Wagner arte frumoase și povești”, unde a pictat obiecte din porțelan cu acuarelă specifică, aur lichid sau platină. În același an a devenit membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiera pictură.

Din 2019 își împarte timpul între cariera de artist independent și cea de profesor de educație plastică în învățământul preuniversitar.

În cadrul ultimei sale expoziții, „SLOW TOMORROW”, găzduită în noiembrie 2021 de galeria de artă contemporană LABORNA, publicul a putut descoperi un demers artistic interesant, în care obiecte, plante, fragmente de peisaje din lumea cotidiană au fost observate de către artistă într-un mod unic, ca și cum ar fi autoportrete, fiecare element fiind tratat cu o atenție aparte, prin intermediul tehnicii desenului și a picturii.

Viziunea sa artistică se concentrează asupra desenului după natură, în sfera de artă figurativă, a tot ce reprezintă oameni, plante, obiecte, acordând o atenție deosebită portretului și autoportretului în pictură. Tehnicile sale de lucru cuprind desenul în creion, liner, marker, cărbune, tehnica colajului, pictura în acrilic.

Proiect realizat cu sprijinul Display Grup, Impuls Leasing Romania, AMIQ Consulting, ButanGas, interfața.ro, Respiro Dental, powered by Molotow România

Lucrări luminate cu produse AVONI Lighting

Back