Răzvan Năstase

Răzvan Năstase (n. 1991) este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, departamentul Pictură. În prezent, trăieşte și lucrează în București.
A participat la numeroase expoziții naționale și internaționale, în 2014 obţinând premiul I în cadrul Bienalei de la Sofia “International Student Biennale – Drawing”. 

Răzvan explorează în arta sa dialogul dintre cele trei elemente primare ale imaginii bidimensionale: culoare, compoziție, textură. Tărâmul în care artistul se manifestă este cel al formelor pur abstracte. Demersul său este în esenţă minimalist avându-şi rădăcinile în căutarea personală de a înțelege gândirea estetică pură în raport cu obiectul de artă. 

Motivația care îl animă pe artist este intrinsecă actului artistic, iar spontaneitatea determină forma fizică pe care fenomenele sufleteşti şi mentale o primesc. 

Low_Rez_Tonitza_Fata_Padurarului

Lucrarea este văzută ca un demers de familiarizare a publicului bucureștean cu o operă a bibliotecii vizuale românești. Culorile saturate, specifice erei publicitare, sunt folosite ca o unealtă de integrare a tradiției în contemporan. Astfel, unul din cele mai populare portrete de copil realizate de Nicolae Tonitza se imersează în cotidian cu ajutorul podelei mozaicate, specifice spațiului public, care amintește de pixelii digitali. 

Back