WaveforMe

WaveforMe este primul proiect internațional dedicat promovării potențialului creativ al tinerilor cu deficiențe de auz, purtători de implant cohlear/proteze auditive.
Pe parcursul a 6 luni, proiectul s-a dezvoltat pe 3 direcții: socială, educațională și culturală.
În prima etapă, grupul de lucru interdisciplinar a coordonat și susținut 3 workshop-uri a câte 5 întâlniri (arte vizuale, public speaking și percuție), de care au beneficiat gratuit 24 de adolescenți hipoacuzici din România (14 – 18 ani).
Concomitent, s-au pus bazele platformei care găzduiește galeria de artă virtuală – un spațiu de expunere dedicat preadolescenților și adolescenților hipoacuzici din țară și din străinătate.
Crearea și difuzarea unei serii de 6 podcast-uri cu invitați din țară și din străinătate – adulți hipoacuzici care activează în domeniul artistic și cultural – este cea de-a treia componentă a proiectului. Prin intermediul acestor materiale video, organizatorii își doresc să aducă împreună oameni din contexte geografice diferite, cu experiențe, interese și nevoi similare, oferindu-le adolescenților cu deficiențe de auz șansa de a descoperi exact genul de influenceri de care au nevoie.
În luna iulie a fost realizată o expoziție itinerantă care a conținut o selecție din lucrările expuse în galeria virtuală și a rezumat artistic întregul proiect. Aceasta a fost prezentată publicului în patru orașe din România: Sibiu, Timișoara, Iași și București, unde au fost prezenții membri ai comunității hipoacuzicilor, experți din domeniul educației și socio-cultural.
Evoluția întregului proiect poate fi urmărită pe pagina de facebook WaveforMe și pe instagram, unde ne găsiți cu numele waveforme.var.

* Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
**Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Asociația Națională a Persoanelor cu Deficiențe de Auz din România Ascultă Viața, „Federația Europeană a Părinților copiilor cu deficiențe de auz” (FEPEDA), Asociația “Audiosofia”, „Forumul de Cercetare în Imigrare” (IRF) Washington D.C., Asociatia Koala Reabilitare Auditiv Verbală, Aures Foundation, Biblioteca Judeţeană ASTRA – Sibiu, Asociația Hermes pentru Arta Contemporană (Galeria Calpe) – Timișoara, Complexul Muzeal Național „Moldova” – Iași, Galeria “ATELIER 030202” – București, B-Critic, București FM, IQads, MODERNISM, Propagarta, Revista Cultura, Radio România Cultural, VIVA FM.

Echipa:

Vero Nica: manager de proiect/ documentarist/ asistent comunicare
Magda Cernea: psiholog/audiolog/ dramaterapeut
Andu Dumitrescu: creator conținut vizual/ concept expoziție itinerantă
Anamaria Brașov: coordonatoarea rubricii editoriale
Mihai Pilcă: specialist promovare
Teodor Stan: responsabil comunicare diaspora, Președinte al Forumului de Cercetare a Imigrației, Washington D.C.
Alex Gelehrter: artist vizual – producție și post producție podcast-uri
Stanca Jabenițan: coordonator workshop public speaking
Alex Neagu: coordonator workshop percuție
Sorana Țopa: coordonator workshop arte vizuale
Baltesiu Nicoleta Bianca: traducătoare