Piața Romană

𝐃𝐢𝐧 𝟐𝟕 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟎𝟎, vă așteptăm să vizitați 𝐠𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐚̆ 𝐬𝐮𝐛𝐭𝐞𝐫𝐚𝐧𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐭𝐫𝐨𝐮 𝐏𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐚̆, parte a proiectului 𝐎𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐌.
Galeria este alcătuită deopotrivă din lucrări permanente și lucrări temporare.
14 artiști din noua generație, implicați voluntar, transformă spațiul subteran într-un dialog sincer între publicul călător și arta contemporană, pe teme inspirate din prezentul din care facem cu toții parte. Lucrările, fie că sunt murale sau realizate în tehnica paste up, instalație de obiect, lucrări grafice sau AR (realitate augmentată), oferă numeroase motive de a zăbovi în spațiul intim al artiștilor expozanți și a reflecta la mesajele pe care ni le dăruiesc.
Gândit și creat special pentru metroul bucureștean, 𝐎𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐌 este un proiect
dedicat artelor vizuale, născut din dorința de a valorifica spațiile urbane subterane, prin facilitarea dialogului între artiști și publicul călător aflat în tranzit. 𝐎𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐌 oferă o nouă perspectivă a itinerariului obișnuit, făcând loc unui microunivers cultural pe care, cel mai adesea, preocupați de grijile cotidiene, nu avem răgaz să-l explorăm cum se cuvine la suprafață.
𝐏𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐚̆ este, după 𝐈𝐳𝐯𝐨𝐫, a doua stație de metrou ce se alătură proiectului 𝐎𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐌, după lansarea din stația Timpuri Noi, ce a marcat aniversarea de 42 de ani a Metrorex printr-o serie de fotografii de arhivă din perioada în care au început construcțiile galeriilor subterane.